Blog

Kameny podle znamení
08. 09. 2017  Kamene podľa znamení a významu

Kamene podľa znamení a významu

Prírodné kamene pochádza z rôznych kútov sveta a každý má už od pradávna svoj magický význam. Vyberte si svojho favorita medzi kameňmi!

Pravé prírodné kamene môžu napríklad chrániť svojho nositeľa, dodávať mu silu a energiu. Množstvo ľudí nosí svoj náramok tiež ako talizman, na ktorý nedajú dopustiť. Inšpirácia vychádza z pradávnej budhistickej tradície, ktorá sa dochováva do dnes.

 

Vyberte si náramok s pravými prírodnými kameňmi podľa svojho znamenia horoskopu alebo ich účinkov na telo. Naše náramky vás skrátka budú dobíjať pozitívnou energiou celý deň!

 

 

 

Achát

 

Achát dodáva svojmu nositeľovi odvahu, silu, dlhovekosť, lásku a ochranu pred negatívnou energiou. Pomáha odstraňovať vnútorné napätie a negatívne pocity. Dodáva pocit bezpečia a udržuje auru nositeľa stabilnú.

 

Achát je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Býk, Blíženec, Panna a Škorpión.

 

modrý achát

 

 

Akvamarín

 

Akvamarín symbolizuje odvahu. Odvracia negatívnu energiu a posilňuje vnímanie všetkého okolo nás a nájdenie rovnováhy. Je ideálny na meditovanie. Dodáva pokoj, pocit radosti a naplnenia. Pomáha pri prekonávaní zabehnutých stereotypov a zlepšuje komunikáciu nielen s najbližšími. Akvamarín lieči štítnu žľazu.

 

Akvamarín je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Blíženec, Váhy, Vodnár a Ryby.

 

akvamarín

 

Amazonit

 

Amazonit je kameň odvahy a pravdy. Má silné upokojujúce účinky. Je typický svojou tyrkysovo zelenou farbou. Svojmu nositeľovi pomáha získať rovnováhu a harmóniu so svojim okolím. Odráža negatívnu energiu. Amazonit bol veľmi obľúbený už v Mezopotámii či starom Egypte. Je vhodný pri problémoch so svalovými kŕčmi alebo nervovými problémami.

 

Amazonit je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Vodnár.

 

amazonit

 

Ametyst

 

Ametyst je ochranný kameň. Zároveň je kameňom lásky a vernosti. Podporuje pamäť, myseľ, spojenie s prírodou a nájdenie vlastného vnútorného porozumenia. Svojmu majiteľovi prináša šťastie a úspechy v podnikaní. Posilňuje imunitu a lieči tak vysoký, ako i nízky krvný tlak. Pomáha pri regenerácii po náročných nielen športových výkonoch. Lieči problémy s chrbticou a zrakom.

 

Ametyst je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Baran, Panna, Škorpión, Strelec, Kozorožec a Ryby.

 

 

 ametyst

 

 

Biely porcelanit

 

Porcelán sa len nevyrába, ale vzniká aj v prírode. Tzv. porcelanit je hornina, ktorá vzniká vypálením ílov, pri teplotách 1100 stupňov Celsia vďaka magme alebo podzemným požiarom v aktívnych sopkách. Po vybrúsení sa potom používa práve vo šperkárstve. Porcelanit podporuje kreativitu, inšpiráciu a koncentráciu. Posilňuje telesnú odolnosť a pomáha pri neutralizácii prekysleného žalúdka.

 

Porcelanit je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Leva.

 

porcelanit

Korál

 

Korál prepája svojho nositeľa s prírodou. Pomáha lepšie pochopiť vlastné vnútorné ja. Podporuje intuíciu, priateľstvo, medziľudské vzťahy a silu dosiahnuť vytýčený cieľ. Chráni pred depresiami a odstraňuje stres. Posilňuje pohybový aparát a zvyšuje silu ciev a srdca, teda celý obehový systém.

 

Korál je ideálny pre ľudí narodených v znamení Býk, Rak, Váhy a Ryby.

 

červený korál - mořský sediment

 

Granát

 

Granát je využívaný už po stáročia ako ochranný amulet. Posilňuje lásku, vernosť a sebadôveru. Podporuje dobrý úsudok, intuíciu, vytrvalosť aj vôľu prekonávať prekážky. Lieči krvný tlak, srdce a psychické problémy. Pomáha prečisťovať a obnovovať organizmus. Dodáva životnú energiu.

 

Granát je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Baran, Lev a Škorpión.

 

červený granát

 

Hematit

 

Hematit je ochranný amulet. Je symbolem sebevědomí, zlepšuje paměť a soustředěnost a pomáhá bojovat se špatnými návyky jako je kouření apod. Hematit chrání svého nositele před špatnými energiemi a navozuje harmonii těla a duše. Je přiřazen elementu ohně.

 

Hematit je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Baran a Škorpión.

 

hematit

Howlit

 

Howlit je upokojujúcim kameňom. Svojmu nositeľovi dodáva harmóniu, uvoľnenie tela a pomáha pri meditácii. Pomáha prekonávať podráždenosť, nervozitu a otvára čakru srdca, vďaka ktorej je jeho nositeľ láskavejší k svetu okolo seba a sám seba má viac rád.

 

Howlit je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Vodnár, Rak a Váhy.

 

howlit

Chalcedon

 

Chalcedón je ochranný kameň. Symbolizuje šťastie, radosť a pokoj. Zaháňa strach a depresie. Pomáha svojmu nositeľovi žiť v harmónii. Odvracia negatívnu energiu a dodáva silu. Chalcedón pomáha zlepšovať pamäť, schopnosť učiť sa a podporuje kreativitu. Fajčiarom prečisťuje dýchacie cesty. Vhodný pri problémoch so spaním.

 

Chalcedón je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Blíženec, Rak, Strelec a Kozorožec.

 

chalcedon

 

Jaspis

 

Jaspis je symbolom šťastia, zdravia, krásy, vyrovnanosti a nezávislosti. Svojho nositeľa chráni pred negatívnou energiou a poskytuje mu pokoj. Pri kontakte s kožou podporuje obehový systém a tiež trávenie. Viac o jaspise si prečítate v našom článku Jaspis a jeho význam.

 

Jaspis je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Baran, Rak, Panna, Váhy, Škorpión, Kozorožec, Vodnár a Ryby.

 

 

jaspis

 

 

Kunzit (Kunitze)

 

Kunzit je silný duchovný kameň, ktorý je vhodný pre hlboké meditácie. Je pomenovaný podľa švajčiarskeho geomológa dr. Kunza. Kunzit otvára srdce a vedie k pokore. Tlmí nervozitu, roztržitosť a strach. Podporuje inšpiráciu a potlačuje sebeckosť. Pomáha pri svalovom napätí a silných migrénach. Lieči štítnu žľazu.

 

Kunzit je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Váhy a Ryby.

 

 

kunzit

Lapis Lazuli

 

Lapis je jedným z najstarších duchovných kameňov. Je symbolom múdrosti, priateľstva, duševnej rovnováhy a pozitívnej energie. Pomáha svojmu nositeľovi uvoľniť stres, dodáva pokoj a mier ku všetkému okolo nás. Podporuje tiež dobrý úsudok.

 

Lapis je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Panna, Strelec, Kozorožec, Vodnár, Ryby.

 

lapis lazuli

Lávové kamene

 

Lávové kamene majú veľmi silnú pozitívnu energiu a sú používané ako ochranné amulety. Už v staroveku ich na liečenie využívali Číňania alebo Mayovia. Jedná sa o zemský element, ktorý pochádza priam zvnútra našej zeme. Svojmu nositeľovi dodávajú silnú energiu a pomáhajú ho chrániť pred negatívnymi vplyvmi okolia. O lávových kameňoch sme sa rozpísali v článku Lávové kamene a ich význam.

 

Láva je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Váhy, Škorpión a Kozorožec.

 

 

lávové kameny

 

Mesačný kameň

 

Měsíční kámen je drahokam, který je v současné době velmi ceněný. Nalezen byl nejen na zemi, ale i v meteoritech a na povrchu měsíce. Měsíční Mesačný kameň je drahokam, ktorý je v súčasnej dobe veľmi cenený. Nájdený bol nielen na zemi, ale aj v meteoritoch a na povrchu Mesiaca. Mesačný kameň podporuje intuíciu a dodáva pokoj. Pomáha pri problémoch s nespavosťou, s počatím, v tehotenstve a pri pôrode a dojčení. Mesačný kameň priťahuje lásku a obnovuje vnútornú stabilitu a harmóniu. Pôsobí aj preventívne proti námesačnosti.

 

Mesačný kameň je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Rak, Kozorožec, Ryby.

 

měsíční kámen

 

Perly

 

Perla je najtypickejším symbolom ženy. Svojej nositeľke dodáva fyzickú a duchovnú rovnováhu. Je symbolom ženskej plodnosti a je prepojená s kozmickou silou Mesiaca. Darované perly potom prinášajú obdarovanej osobe šťastie. Prečítajte si aké druhy perál existujú v našom článku Perla – najtypickejší symbol ženy.

 

Perla je ideálna pre ľudí narodených v znamení Rak, Kozorožec, Váhy a Ryby.

 

pravé mořské perly

Prírodný krištáľ

 

Prírodný krištáľ je silný liečivý drahokam, ktorý pomáha nájsť harmóniu. Podporuje duchovné poznanie. Zlepšuje trpezlivosť, myseľ a dodáva energiu. Odstraňuje negatívne emócie a uvoľňuje bloky v tele tak, aby ním mohla voľne prúdiť získaná energia. Pomáha pri problémoch so štítnou žľazou, zažívaním, krvným tlakom a tlmí migrény.

 

Krištáľ je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Blíženec, Lev, Kozorožec, Vodnár.

 

 

 

Ružový kremeň (Ruženín)

 

Ružový kremeň alebo teda ruženín je kameň lásky. Patrí medzi najsilnejšie zosilňovače energie na našej planéte. Má silné uzdravovacie účinky. Posilňuje trpezlivosť a dodáva životnú energiu. Ruženín pomáha otvárať srdce a nájsť silu odpúšťať. S tým je spojené aj naučiť sa sebaláske. Pomáha proti strachu. Odvádza z tela škodlivé látky. Viac o ruženíne píšeme na blogu Ruženín a jeho význam.

 

Ruženín je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Býk a Váhy.

 

růženín

 

Opál

 

Opál je kameňom nádeje a dobrosrdečnosti. Pre zamilovaných je dokonca kameňom lásky. Posilňuje empatiu, veľkorysosť a sebavedomie. Vhodný pri prekonávaní náročných životných situácií. Pomáha dosiahnuť veľké úspechy. Ružový opál lieči srdce a pľúca. Zmierňuje prejavy cukrovky.

 

Opál je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Baran, Rak, Škorpión, Strelec, Vodnár, Kozorožec.

 

opál

 

Slnečný kameň

 

Slnečný kameň je ochranný kameň priradený elementu ohňa. Podporuje intuíciu, dodáva sebadôveru, životnú energiu – chuť žiť a pozitívny náhľad na svet okolo nás. Pomáha mierniť astmu a je vhodný pri problémoch s nespavosťou. Zvyšuje sexuálny apetít. Zásobuje telo veľkým množstvom fyzickej energie.

 

Slnečný kameň je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Leva.

 

sluneční kámen

Tiger eye

 

Tiger eye, ale po slovensky tigrie oko, je symbolom odvahy, energie, pochopenia, vášne, kreativity, sebaistoty a vyrovnanosti. Prináša svojmu nositeľovi peniaze a dodáva mu ochranu. Pomáha mierniť stres. Ide o ochranný kameň, ktorý je používaný ako talizman pred negatívnou energiou a nebezpečenstvom. Čítajte viac o tigrom oku.

 

Tigrie oko je ideálny kameň pre ľudí narodených vo znamení Blíženec, Býk, Lev, Panna.

 

 

tygří oko

 

 

Tyrkys

 

Tyrkys je liečivý kameň vhodný na meditácie. Má silné upokojujúce účinky. Svojmu nositeľovi prináša šťastie, radosť a bohatstvo a podporuje kreativitu. Pôsobí proti depresiám a vyčerpaniu. Detoxikuje organizmus a posilňuje zrak. Pomáha pri pravidelných bolestiach hlavy.

 

Tyrkys je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Blíženec, Strelec, Vodnár, Ryby.

 

 

tyrkys

 

 

Záhneda

 

Záhneda je kremeň. Ide o ochranný kameň, ktorý je vhodný pri meditovaní. Neutralizuje negatívnu energiu a posilňuje duchovné poznanie a koncentráciu. Pomáha nájsť cestu k prírode a jej ochrane. Záhneda je vhodná pri detoxikácii organizmu. Zaháňa nočné mory a je ideálna pri odvykaní fajčenia, nakoľko znižuje chuť na cigaretu.

 

Záhneda je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Kozorožec.

 

záhněda

 

 

Žltý nefrit (jadeit)

 

Nefrit je starodávny magický kameň. Jeho štruktúra je zrnitá. Je priradený planéte Venuši. Symbolizuje prosperitu, dlhovekosť, múdrosť, šťastie a lásku. Pomáha detoxikovať telo a posilňovať imunitu. Názov kameňa pochádza z gréckeho slova "nephros", v preklade "ľadvina" a to práve kvôli blahodarným účinkom na ľadviny. Pomáha pri nespavosti, tíši migrény a odstraňuje nepokoj. Nefrit je prepojený so srdcovou čakrou.

 

Nefrit (jadeit) je ideálny kameň pre ľudí narodených v znamení Rak a Váhy.