Blog

lapis-lazuli-1.jpg
12. 02. 2018  Prírodné kamene a ich význam - 8. diel Lapis Lazuli

Prírodné kamene a ich význam - 8. diel Lapis Lazuli

Lapis lazuli, známy tiež ako lazurit, je jeden z najstarších duchovných kameňov. Je typický svojou tmavomodrou farbou so zlato blýskavými škvrnami. Ide o prímes pyritu, ktorý vytvára jedinečný vzhľad tohto kameňa. Je spojený s elementom vody.

Lapis lazuli je drahokam, ktorý bol cenený už v minulosti. Napríklad zdobí zlatú posmrtnú masku najslávnejšieho faraóna Tutanchamona. V Chile je dodnes národným kameňom. Najväčšie náleziská sa nachádzajú práve v Chile, ale tiež v Rusku alebo Afganistane.

 

Lapis lazuli je symbolom múdrosti, priateľstva a pozitívneho postoja. Pomáha znižovať stres, svalové napätie a nájsť harmóniu so všetkým okolo nás. Znižuje horúčku, zmierňuje bolesti hlavy pri migrénach a detoxikuje telo. Celkovo posilňuje imunitu, funkciu štítnej žľazy a zlepšuje zrak.

 

Kráľovská modrá - jedna z najuniverzálnejších farieb

 

Tvz. kráľovská modrá farba, akú lapis lazuli má, je symbolom elegancie. Hodí sa skutočne ku všetkému, tak k spoločenskému outfitu, ako k ležérnemu. Je to jedna z najuniverzálnejších farieb a kombinovať ju môžete s čiernou, hnedou, béžovou alebo bielou.

módne doplnky - modrá kráľovská

Lapis Lazuli a znamenia zverokruhu

 

Znamenie: Býk, Panna, Strelec, Kozorožec, Vodnár, Ryby.

Čakra: Hrdlo, čelo (tretie oko).

 

Kúpte si stylový doplnok v kráľovskej modré! Prezrite si náramky Lapis Lazuli.

náramok lapis lazuli