Blog

symboly-vyznam.jpg
09. 09. 2017  Symboly – poznáte ich významy?

Symboly – poznáte ich významy?

Symboly reprezentujú náš názor a životný postoj. Majú tiež magické vlastnosti a sú spojené s tajomnou symbolikou i spiritualitou.

Vyberajte svoje náramky podľa významu magických symbolov. História niektorých siaha až do staroveku a ich obľuba pretrvala dodnes. Iné zase boli zabudnuté, ale opäť začínajú byť v obľube.

 

Symboly s významami

 

buddha

Budha

 

Budha je duchovný symbol mieru, pokoja a blaženosti. Pomáha svojmu nositeľovi k vyrovnanosti a súzneniu so všetkým okolo nás. Zároveň prezentuje pozitívny postoj nositeľa.

 

                                                 

                                                                                                 
helma sparta

Helma Sparta

 

Naše náramky so symbolom helmy starovekej Sparty dodávajú ich majiteľom ochranu od bojovníkov. Buďte silnejší vďaka ochrane jedných z najlepších a najsilnejších bojovníkov všetkých dôb.

 

 

symbol hvězda

Hviezda

 

Hviezda je symbol nádeje, výnimočnosti a večného života. Má magickú moc. Odpradávna k hviezdam ľudia vzhliadali s úctou a rešpektom. Sledovali vďaka nim čas a nielen námorníci ich využívali k orientácii. Hviezda podporuje pozitívny postoj a dlhodobú motiváciu. Odvracia zlé vplyvy a pomáha pri uzdravení. Dodáva sebadôveru.

 

 

symbol koruna

Koruna (korunka)

 

Koruna vyjadruje tajomnú symboliku. Už od pradávna symbolizovala osvietenie a zmenený stav vedomia. Korene tohto symbolu siahajú do dávnych čias, kedy v iných formách ako napr. spletený veniec, čelenka a pod. mali rovnaký význam. Základom kráľovskej koruny je symbol kruhu, ktorý bol významný už pre pohanov. Svojmu nositeľovi dodáva múdrosť, vôľu, intuíciu, psychickú odolnosť a otvára spirituálnu bránu.

 

symbol kotva

Kotva

 

Kotva je symbol, ktorý dodáva svojmu nositeľovi pocit bezpečia, stabilitu a je známkou vernosti v láske. Je symbolom úspechu v obchodných záležitostiach. Tento element má dlhú históriu, v minulosti bol symbolom skúsených námorníkov. Dnes je jeho význam iný, ale napriek tomu je stále veľmi obľúbený. Prečítajte si viac o symbolike kotvy.

 

 

symbol kriz

Kříž

 

Kríž je symbolom ochrany. V súčasnosti sa uvádza ako symbol kresťanstva, ale kríž je dávny symbol používaný už pred vznikom kresťanstva. Najstaršie nájdené symboly kríža pochádzajú z paleolitu. Kríž symbolizuje dobrú orientáciu v priestore aj čase. Pomáha premieňať negatívnu energiu na pozitívnu, nájsť harmóniu a rovnováhu. Jedná sa o slnečný symbol, ktorý prepája rôzne roviny bytia.

 

 

symbol lebka

Lebka

 

Lebka je symbolom smrteľnosti a pominuteľnosti života. Vnímaná je ale tiež ako symbol znovuzrodenia, teda života. Lebka je spájaná s dušou. Preto bola v minulosti využívaná pre spojenie s dušami zomrelých. Lebka tiež prináša silu a bojovnosť všetkým jej nositeľom.

 

 

symbol leopard

Leopard

 

Máte radi nočný život? Ste bojovníkom, ktorý nič nevzdáva? Budíte obdiv, ale tiež hrôzu? Potom je tento symbol vhodný práve pre vás. Leopard je symbolom rešpektu, obdivu, rýchlosti, odvahy a mužnosti.

 

 

symbol lev

Lev

 

Element leva symbolizuje vytrvalosť, ušľachtilosť, silu, moc, autoritu, múdrosť, odvahu, spravodlivosť, inštinkt a veľkorysosť. Lev bol významným symbolom už v starom Egypte. Reprezentuje svojho nositeľa svojim postojom a ukazuje, že je zdatným súperom alebo obchodným partnerom. Ukážte okoliu, čo je vo vás!

 

 

symbol liška

Líška

 

Líška je spirituálny sprievodca. Je symbolom chytrosti a inteligencie. Jedná sa o totemové zviera. Líška dodáva svojmu nositeľovi tvorivú inšpiráciu, podporuje inštinkt a pomáha porozumieť ťažkým životným situáciám. Otvára tiež dvere do spirituálneho sveta.

 

 

symbol medved

Medveď (medvedík)

 

Medveď alebo medvedík je mocné zviera. Je symbolom sily, odvahy, nepremožiteľnosti a ochrany svojich blízkych. Ako amulet podporuje inšpiráciu. Medveď je uctievaný už veľmi dlhú dobu. Mal značiť prevtelenie ducha predka. Pomáha posilňovať intuíciu a má schopnosť liečiť.

 

 

symbol prase

Prasa (prasiatko)

 

Prasiatko alebo prasa je symbolom šťastia, blahobytu a plodnosti. Už v dávnych dobách bolo významným mytologickým symbolom známym nielen v budhizme alebo hinduizme, ale aj v Egypte či starovekom Grécku. Svojmu nositeľovi prináša šťastie a bezpečie. Ako amulet pomáha v obchodných záležitostiach a ochraňuje rodinu a majetok.

 

 

symbol srdce

Srdce

 

Srdce je symbol lásky, ale tiež odvahy a bojovnosti. Podľa výkladov má jeho tvar symbolizovať figové listy alebo listy brečtanu. V minulosti šlo o rituálny symbol. Neskôr sa stalo súčasťou kresťanskej symboliky. Napríklad Mayovia považovali srdce za stredobod všetkých živých tvorov a bolo pre nich najcennejšie na svete.